Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Αχ θάλασσά μου σκοτεινή


Λέμε τρελούς και γελάμε με τους Κινέζους που βουτάνε στις θάλασσες και τα ποτάμια όταν έχει έκλειψη ηλίου και περιμένουν να βγουν οι δράκοι. Αυτοί με τη σειρά τους γιατί να μη γελάνε με τα λεγόμενα θαύματα της θρησκείας μας για παράδειγμα?
Ένα θαύμα που λένε μπας και μας πείσουν είναι αυτό με τον Χριστό που περπάτησε πάνω στη νεκρά θάλασσα. Αχ, άμα ζούσα τότε, θα ήμουν κι εγώ Θεός. Θαύμα θα ήταν αν περπάταγε σε πισίνα.!! Στην πισίνα γίνεται αισθητή η διαφορά αφού δεν υπάρχει αλάτι κι είναι πολύ πιο δύσκολο να επιπλεύσεις σε σχέση με τη θάλασσα και πόσο μάλλον με τη νεκρά θάλασσα η οποία είναι γνωστή για τη μεγάλη περιεκτικότητα αλατιού και είναι τόσο συμπυκνωμένη που ίσως ο Χριστός μας τελικά να ήταν πιο παχουλός απ’ ότι εμφανίζεται στις ταινίες έτσι όμορφος, αλλά παρ’ όλα αυτά όντως να περπάτησε στη νεκρά θάλασσα.
Εξετάζοντας το θέμα από άλλη οπτική γωνία, αν κάποιος μου πει έστω ότι ο Χριστός περπάτησε και σε φυσιολογική θάλασσα, τότε έχω κάθε δικαίωμα να τον πιστέψω ή να τον αποκαλέσω τρελό χωρίς κάποιος να μου το αποδείξει με τεκμήρια ότι δεν έχω δίκιο. Έπειτα αν κάποιος επικαλεστεί ότι το γεγονός το είδαν ας πούμε και 3.000 άτομα, πάλι μπορώ να τους πω τρελούς καθώς αν για παράδειγμα σε μία παρέα 10 ατόμων ο ένας μόνο λέει πως είδε κάτι και είναι τόσο ακραίο γεγονός ώστε οι υπόλοιποι 9 να τον θεωρούν τρελό και περαιτέρω με την ίδια αναλογία (αν και τέτοια πράγματα βέβαια δεν αποδεικνύονται με την αναλογία) οι 3.000 είναι τρελοί μπροστά σε 27 άλλους χιλιάδες, πόσο μάλλον καταρρίπτεται μία λογική όταν δεν ανταποκρίνεται από το 95% και βάλε.. του συνολικού πληθυσμού της γης που δεν είναι χριστιανοί και που αντιστοιχεί περίπου σε 5,5 δις ανθρώπων.!
Και αφού πιάσαμε τις θάλασσες, ένας άλλος ήρωάς μας στο σίριαλ, ο Μωυσής, θα μπορούσε να διδάσκεται από το δημοτικό κιόλας σχολείο σε βιβλία φυσικής.! Το φεγγάρι περιστρέφεται και το φαινόμενο αυτό επηρεάζει ολόκληρη την υδρόγειο δημιουργώντας στη θάλασσα τη λεγόμενη άμπωτη και τη λεγόμενη πλημμύρα. Όσο πιο στενή μάλιστα είναι η θαλάσσια επιφάνεια, τόσο πιο έντονο παρατηρείται το φαινόμενο. Ως εξαιρετικός φυσικός λοιπόν ο Μωυσής, εκμεταλλεύτηκε την άμπωτη θάλασσα, τη διέσχισε κι έπειτα η θάλασσα έγινε πλημμύρα κι έπνιξε τους αμόρφωτους αντίπαλους στρατιώτες.
Οι ιερείς κι οι στρατηγοί έχουν σκοτώσει τον περισσότερο κόσμο καθώς έχουν τις μεγαλύτερες στρατιές οι οποίες τους ακολουθούν πιστά. Κι ο Μωυσής όπως κάθε ‘’καλός προπονητής’’ ντοπάρει τους αθλητές του αλλά αυτός είναι νόμιμος διότι η ψυχολογική ντόπα δεν ανιχνεύεται. Η θρησκεία λοιπόν ως η παλαιότερη λίγκα έχει και τους πιο πολλούς οπαδούς και συγκεκριμένα ο χριστιανισμός ως ιστορικός αθλητικός όμιλος έχει πολλούς ένθερμους υποστηρικτές οι οποίοι σε αντιστοιχία με τους σημερινούς οπαδούς των γηπέδων, δε βλέπουν τίποτα με λογική, αντικειμενικότητα και καθαρό μυαλό παρά θολώνονται μονάχα από την έχθρα τους με την αντίπαλη ομάδα και είναι ικανοί να θυσιαστούν για το πιστεύω τους.
(Η λίγκα που προανέφερα θα μας απασχολήσει ξανά στο μέλλον του blog)

1 σχόλιο:

  1. to thavma de sxetizetai me to iperfisiko apla me thn stigmh thn opia dialegei na ginei. odws eksigite epistimonima to anigma ton kimatwn, afto pou den eksigite einai gti aniksan otan htan na perasoun aftoi.
    axaxaxaxa
    asteras thriskia gamw thn panagia

    ΑπάντησηΔιαγραφή